28 nentor 1912

Kështu menduan dhe shpresuan shumica e shqiptarëve, mirëpo në momentin që plasi lufta ballkanike dhe u pa se lufta po humbiste në favor të serbëve dhe grekëve, Porta e Lartë i dha dritën jeshile shqiptarëve të merrnin në dorë frenat e trojeve të veta. -Flamuri yne tregon bukurine e kombit tone , atdheut tone , vendit tone. Me këtë synohej njohja e Shqipërisë nga fuqitë e mëdha si shtet më vete, gjë e cila do ta shpëtonte atë nga sllavizimi e greqizimi, si dhe copëtimi i trojeve shqiptare. Find it Stacks Request (opens in new tab) Ai ishte fryt i përpjekjeve dhe i luftërave shekullore të shqiptarëve, për të mbrojtur tërësinë tokësore të atdheut dhe për të formuar shtetin e pavarur shqiptar. Nën këtë prizëm kuptohet qartë edhe nxitimi i Ismail Qemalit për të mbërritur në Durrës përpara pushtuesve serbë, e rrugëtimi i tij i vështirë për të mbërritur në datën 28 nëntor në Vlorën e rrethuar nga anijet greke. Ai në vetvete është një qenie sociale që ka nevojë të jetojë, veprojë, të marrë e të japë brenda një bashkësie me të drejta të plota. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të parë e mbajti u mbaj më 28 nëntor 1912, me aktin e shpalljes së Pavarësisë së Shtetit Shqiptar nga Perandoria Osmane. MAJLINDA PEZA – PERRIU. Për herë të parë me shfaqjen e Islamit bota njohu bujarinë dhe shpirtgjerësinë e muslimanëve për të liruar skllavin nga robëria me vullnet të lirë pa asnjë përfitim. Web: https://rtv21.tv Facebook: https://www.facebook.com/RTV21live Instagram: https://www.instagram.com/rtv21 #Radiotelevision21 #Programiimengjesit #IstrefDobi Ismail Qemali plaku i urtë i Vlorës , më 28 Nëntor 1912 e ngriti […] Shqiptarët jo vetëm që nuk gëzonin autonomi të plotë, por vazhdimisht ishin nën procesin e asimilimit fetar dhe etnik. Vendi dhe kombi ynë është cenuar padrejtësisht shumë herë në historinë e tij dhe ka kaluar vërtet drama të dhimbshme. Këto luftëra u bënë edhe shkaku i fillimit të shpërbërjes së Perandorisë Osmane, e cila u plotësua edhe me Luftën e Parë Botërore. Vërtet privimi nga e drejta e fjalës, besimit dhe cenimi  i të drejtave themelore të njeriut është robërim dhe skllavërim. 28/11/2020 20:45. 28 Nëntori ndryshe njihet edhe si Dita e Pavarësisë.Kjo ditë është një ditë e veçantë për shqiptarët në mbarë botën (jo vetëm në Shqipëri) sepse në këtë datë në dy vite të ndryshme kanë ndodhur dy ngjarje historike në historinë e Shqipërisë. Sot 108 vjet më parë në Vlorë përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën Pavarësinë e Shtetit Shqiptar. Nga Dashnor Kaloçi Publikohet historia e panjohur të 28 nëntorit të vitit 1912, kur patrioti kurbinas, Gjin Pjetër Pervizi, me porosi të Dom Nikoll Kaçorrit ngriti flamurin në Milot të Kurbinit, në prani të gjithë popullit të asaj zone, ngjarje e cila është e pasqyruar në një letër që … Nga Ergys Alushi. Ai në vetvete është një qenie sociale që ka nevojë të jetojë, veprojë, të marrë e të japë brenda një bashkësie me të drejta të plota. Pra,me 28 nëntor 1912 populli shqiptarë i dha FUND sundimit pesëshekullor osman. 0. Njeriu është krijuar për të jetuar i lirë dhe i pacenuar. Allahu i Madhëruar në Kuranin Famëlartë na përmend mirësitë e mëdha, që iu kishte dhënë Kurejshëve, banorëve të Mekës. Për shembull në kohën e car Dushanit, kur ai u shpall car i serbëve dhe i  grekëve, shqiptarët nuk përmendeshin askund, sepse konsideroheshin si barinj shëtitës, të cilët s’kishin të drejtë përfaqësimi etnik. Ja sa armë e municione u grabitën në 1997. Nga Ergys Alushi. Ai ngriti flamurin në Vlorë më 28 Nëntor të vitit 1912 dhe shpalli Shqipërinë shtet të pavarur duke i kërkuar fuqive ndërkombëtare ta njihnin këtë vendim. 28 Nëntori 1912 Shpallja e Pavarësis së Shqipërisë është një nga ngjarjet më të rëndësishme në historinë tonë kombëtare. Cili është sekreti i zhdukjeve misterioze të miliarderëve kinezë? Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë ishte kurorëzim i përpjekjeve […] Shtetet e aleancës ballkanike me sulmet e rrufeshme kundër Perandorisë në Ballkan synuan përzënien e turqve nga Ballkani. Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë ishte kurorëzim i përpjekjeve […] Ndaj kujt e fituam ne pavarësinë? 28/11/2020, 09:11 28/11/2020 Sot 108 vjet më parë në Vlorë përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën Pavarësinë e Shtetit Shqiptar. The Assembly of 40 delegates meeting in southern Albania in the city of Vlorë on Në vitin 1443, më 28 nëntor heroi ynë kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu çliroi Krujën nga pushtimi osman dhe ngriti flamurin kombëtar mbi kalanë e saj. Shqiptarët filluan të gëzonin privilegje në politikë. (Artikulli i tretë) 16/11/2016 | Historia, Historia, Shkrime | 0 | 1630 Shikime. Ku shkoi dokumenti original I shpalljes së pavarësisë në 28 nëntor 1912? 28 NËNTOR 1912. Shpallja e Pavarësisë dhe ngritja e flamurit kombëtar në Vlorë ishte fitore e përbashkët për të gjithë popullin shqiptar dhe për të gjitha forcat që kishin marrë pjesë në luftën për çlirimin kombëtar, me pushkë dhe me penë. Liria pra është një e drejtë themelore që i përket çdo kujt. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të parë e mbajti u mbaj më 28 nëntor 1912, me aktin e shpalljes së Pavarësisë së Shtetit Shqiptar nga Perandoria Osmane. Pas ngritjes së flamurit në Elbasan, më 25 nëntor 1912, Lefi ka qenë një nga delegatët e zgjedhur dhe mori pjesë në Kuvendin e … 28 Nentori eshte dita me e shenuar ne historine tone. 28 Nentor 2009 Nga Valon Kurtishi Historia e çdo kombi njeh sukseset e mëdha, pikat e veta kulmore njëjtë siç ka edhe humbjet apo tragjeditë e mëdha nacionale. Tregon se shqiptaret jane trima dhe nuk frikesohen nga armiqte e tyre. 28 Nëntori i vitit 1912 shënon një kthesë historike për popullin shqiptar, sepse nga njëra anë mori fund sundimi gati pesëshekullor i Perandorisë Osmane, nga ana tjetër u krijuan kushtet e reja politike për të dalë nga prapambetja e madhe dhe për zhvillimin e tij më të shpejtë ekonomik, shoqëror e kulturor. Shqipëria u vetëshpall e pavarur në Vlorë më Më 28 Nëntor 1912, në qytetin e Vlorës, nga dora e Ismail Qemalit u ngrit Flamuri Kuq e Zi, flamuri kombëtar shqiptar. Available online At the library. Kush kishte cenuar lirinë tonë dhe kush kërkonte asimilimin tonë? Po në të njëjtën datë, pas 469 vjetësh, në 28 nëntorin e 1912-ës, diplomati i shquar, Ismail […] Në këtë gjendje dëshpërimi, një grup patriotësh, duke patur në krye Ismail Qemalin, shkuan në Vlorë dhe më 28 nëntor 1912 ngritën flamurin e kuq me shqiponjën dykrenare dhe shpallën mëvetësinë shqiptare. Rreth shpalljes së pavarësisë në Elbasan; 25 apo 28 Nëndor 1912 ? Pra në thelb pavarësia e Shqipërisë, në kohën kur në trevat shqiptare po zhvillohej gjenocid i pastër, nuk ka lidhje me pavarësinë nga Perandoria, sepse ajo ishte vetë në shpërbërje e sipër. Çdo bashkësi, popull apo shtet duhet të gëzojë të drejtën për të vendosur në mënyrë të lirë dhe të pavarur çështjet dhe fatet e veta. A të shkoj për xhuma kur gruaja rezulton me Covid? Data e 28 nëntorit ne muslimanëve shqiptarë na kujton pikërisht këtë thelb. Green Library. Tefsiri i përmbledhur i Kuranit përurohet mes miqsh, AIITC dhuron botimet e fundit për bibliotekën e LHSH, Prof. Dr. Dijetar Nurudin Itri – LAMTUMIRË. Populli im nuk e duron rrobërinë. 223. 28/11/2020 KRYESORE, Kulturë Komento Sot 108 vjet më parë në Vlorë përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën Pavarësinë e Shtetit Shqiptar. Akti i Shpalljes së Pavarësisë përbën një nga ngjarjet më të rëndësishme në historinë e popullit shqiptar. Dy përkthyes të kuptimeve të Kuranit në shqip. Më 28 nëntor 1912 janë shkruar me një tekst orgjinal dy ekzemplarë të deklaratës. Muslimanët shqiptarë e ndjejnë dhe e kuptojnë shumë mirë rëndësinë dhe domosdoshmërinë e lirisë, sepse përveç ferrit të diktaturës komuniste, që iu kishte hequr lirinë e fjalës ata qenë privuar për më keq nga liria e besimit. 28 nëntor 1912, Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë për të gjitha trojet shqiptare nga atdhetari Ismail Qemaili duke kryer aktin më historik në të gjithë historinë e popullit shqiptar. Shpallja e Pavarësisë ose Deklarata e Pavarësisë është shpallja e pavarësisë së Vilajeteve shqiptare nga Perandoria Osmane. Këto masakra u shoqëruan me shpërngulje masive të popullsisë. Ai në vetvete është një qenie sociale që ka nevojë të jetojë, veprojë, të marrë e të japë brenda një bashkësie me të drejta të plota. Ata pra, ishin të lirë dhe të pacenuar. Marigona , historia e gruas që besohet se qëndisi flamurin, të cilin Ismail Qemali e ngriti më 28 Nëntor 1912 në Vlorë. Liria pra është një e drejtë themelore që i përket çdo kujt. R.SH. Shpallja e Pavarësisë ishte një fitore e madhe e shqiptarëve edhe kundër politikës antishqiptare të monarkive fqinje ballkanike, kundër synimeve e planeve të tyre për copëtimin e plotë të Shqipërisë. Aleanca synonte copëtimin e trojeve shqiptare dhe pasi pushtuan shumicën e tokave shqiptare kërkonte me çdo kusht shkombëtarizimin dhe asimilimin e shqiptarëve. Nga Mustafa Tërniqi. Aktiviteti politik e shoqëror i Marigo Pozios, që vdiq e vetmuar në Tiranë, pasi kishte humbur fëmijët dhe bashkëshortin nga turbekulozi. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të parë e mbajti u mbaj më 28 nëntor 1912, me aktin e shpalljes së Pavarësisë së Shtetit Shqiptar nga Perandoria Osmane. The complete text of the declaration, composed in Albanian, partially in Gheg, Tosk and Ottoman Turkish, was: . Për këtë arsye liria për muslimanin është aq e shtrenjtë. Sot 108 vjet më parë në Vlorë përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën Pavarësinë e Shtetit Shqiptar. Në Shqipëri festohet 28-të Nëntori, Dita e Flamurit dhe e Pavarësisë Me rastin e kësaj dite, sot në vendet ku jetojnë shqiptarët janë planifikuar një sërë aktivitetesh, ndërsa epiqendra e festimit është qyteti i Vlorës, aty ku më 28 Nëntor 1912, Ismail Qemali ngriti flamurin e pavarësisë. Ndërsa më 28 nëntor 1912, i quajtur gjithashtu si Nëntori i dytë, u shpall Pavarësia e Shqipërisë nga Ismail Qemaili i cili ngriti flamurin në Vlorë. TIRANË Kreu i PDIU-së Shpëtim Idrizi ka uruar 28 nëntorin duke kujtuar se Ismail Qemali, e ngriti flamurin dhe e shpalli mëvetësinë për të gjitha trojet shqiptare nga Nishi në Artë e Prevezë, nga Manastiri në Ulqin. Ismail Qemali - Shpallja e pavarsisë 28 nëntor, 1912 U kthye me bashkëpunëtorët e tij në Shqipëri nga Trieste për në Durrës e më tej për në Vlorë. The Assembly of 40 delegates meeting in southern Albania in the city of Vlorë on 28 November 1912, declared Albania an independent country. Humbi, u zhduk apo dikush e ruan ende në arkivat e tij? E lusim Zotin e Plotfuqishëm, ta përmirësojë gjendjen e kombit tonë për më mirë dhe të na i largojë të këqijat dhe sprovat prej nesh, Kombi e Shteti ynë të përparojë e të begatojë. Me vendimin e Kuvendit të Vlorës, kombi shqiptar fitoi të drejtën e tij të pamohueshme për të qenë i lirë e i pavarur, krahas kombeve e popujve të tjerë të Evropës. Sot 108 vjet më parë në Vlorë përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën Pavarësinë e Shtetit Shqiptar.

Prenotazione Appuntamenti Agenzia Entrate, Sinonimo Di Posto Di Lavoro, Campionato Europeo Di Calcio 1984, Luna Nuova Valli, Festival Illustrazione 2020, Il Tredicesimo Piano Netflix, Esercizi Con Tabellina Dell'8, Sconti Dolomiti Superski, Caligola Camus Significato, Omicidi A Sandhamn 8 Stagione,

I commenti sono chiusi.